Hova tűnt a Bet365 a magyar piacról?

A 2014 júliusában érvénybe lépett egy törvény Magyarországon, aminek a célja az volt, hogy ellehetetlenítse a Bet365 oldalát. Ez a szerencsejáték-törvény lehetővé tette a NAV számára, hogy blokkolja a bet365.com domain nevet a magyar keresők elől. A Bet365 vezetése szerint azonban a szabályozás nem felel meg az Európai Unió irányelveinek, ezért alternatív elérést biztosít magyar játékosainak, melyet meglévő felhasználónevükkel használhatnak. Ezek az alternatív linkek az úgynevezet Bet365 alternatív linkek, amelyet pl itt érhetünk el: http://bet365.alternatív-link.com

A jogvita vége és a Bet365 alternatív linkek élete

Hogy a Bet365 alternatív linkek élete tiszavirág életű lesz-e, vagy ez marad az egyetlen megoldás hosszútvon, még nem tudjuk. Nyílván mindkét félnek anyagi érdeke, hogy számára kedvező jogi döntés szülessen: a Bet365 nem szeretne lemondani a magyar piacról, a Magyar állam pedig azt szeretné, hogy a fogadni kívánók az álllami tulajdonú Szerencsejáték Zrt termékeit használják. Esetleg menjenek el Andy Vajna kaszinóiba.

Mi lesz így a magyar felhasználókkal?

Ha számukra kedvező döntés születik, akkor a világon semmi: újra elérhető lesz
A régi domain név, és csak egy rossz emlék marad ez a herce-hurca a Bet365 alternatív link körül. Ha véglegesen jóváhagyják a magyar állam döntését, akkor viszont várhatóan a Bet365 is kénytelen lesz megszűntetni az alternatív link elérést. Ilyenkor két választása marad a magyar állampolgárnak: dönthet úgy, hogy elengedi ezt az egészet, elfogadva, hogy a feje fölött hoztak egy ilyen döntést. Vagy külföldi proxy-n keresztül, külföldi IP címmel használja tovább a Bet365 szolgáltatásait.