Hűtőkocsi bérlés az élelmiszerbiztonságért

A hűtőkocsi bérlés az egyik kézenfekvő megoldás a romlandó áruk, különösképp az élelmiszerek állagának, szavatosságának és biztonságos fogyaszthatóságának megőrzésére, ugyanis a húsokat, tejtermékeket, cukrászsüteményeket és egyéb romlandó élelmiszereket csak hűtött raktérben szabad szállítani. Erre szolgál kiegészítő szolgáltatásként a hűtőkocsi bérlés. Tehát ha szeretné, hogy folyamatos hűtést igénylő termékei, illetve árucikkei ne vesszenek kárba és ne váljanak fogyaszthatatlanná, akkor mindenképpen jól dönt, ha egy hűtőkocsi bérlés mellett teszi le a voksát!
A hűtőkocsi bérlés akkor is kiváló alternatíva, hogyha csak időszakosan szeretné a biztonságos szállítást és átmeneti tárolást megoldani, mert nem érzi szükségét nagyobb összeget beruházni egy saját tulajdonú hűtőautóba.

Hűtőkocsi bérlés

Mikor lehet szükséges a hűtőkocsi bérlés?

Több is szükségessé teheti egy hűtőkocsi bérlés átgondolását. Az egyik leggyakoribb példa, hogy ha a bérlő bár rendelkezik ilyen járművel, azonban annak kapacitása nem elégséges a szállítandó áruk mennyiségéhez képest. A másik gyakran előforduló helyzet az, amikor a bérlő tulajdonában lévő hűtőkocsi nem hűt megfelelően (vagy egyáltalán), pedig az élelmiszerbiztonsági szempontok megkövetelik a folyamatos, szünetmentes hűtést. Tovább felmerülő igény szokott lenni még, hogy az autóbérlőnek nincsen ilyen jellegű eszköze, beruházni viszont nem tud/akar és nem is éri meg, mert csak időszakos, vagy alkalmi jelleggel volna szükséges a hűtött élelmiszertranszportra és ezt szeretné minél gazdaságosabban kihozni. Valamint olyan esetekben, amikor egyértelműen alkalmi rendezvények élelmiszer, vagy hűtöttáruellátása a feladat, amilyen események leggyakrabban például fogadások, megnyitók, céges/vállalati rendezvények, lakodalmak, esküvők, nívósabb osztálytalálkozók, stb.

A hűtőkocsi bérlés során milyen kocsira van szüksége?

A különböző élelmiszerek érzékenységüktől függően különböző tárolási hőmérsékleteket igényelnek, és hogy a hűtőkocsi bérlés kiválasztása során milyen jellemzőkkel bíró járművet érdemes választania, ahhoz tudni kell, hogy milyen hűtési hőmérsékletre lesz szüksége. Bizonyos élelmiszerek kifejezett alacsony hőmérsékletű mélyhűtést, egyenesen fagyasztást igényelnek (pl.: -20 fokon), míg a kevésbé romlandók megelégednek a fagypont alatti 0 és -5 fok közötti tartománnyal. Ezen kívül a megkívánt hűtési paraméterekhez még szükséges tudni, hogy milyen hosszú átlagos szállítási idővel akar dolgozni valaki. Például csak városon belüli áruterítésről van szó, gyakori megállásokkal és kirakodásokkal, vagy nagyobb távolságokra kíván hűtött árut szállítani. Az alkalmi célú (pl.: lagzik) hűtőkocsi bérlés járműválasztásakor érdemes olyan hűtőrendszerrel ellátott kocsit választani, ami az elektromos hálózatra csatlakoztatva is működtethető, hogy ne kelljen a kocsi motorját folyamatosan járatni, ami igencsak megdrágítaná a mulatságot.

 

This entry was posted in blog.