Társastánc – Versenytánc

Kezdő tanfolyamunkon olyan táncokkal találkozhatsz, melyeket könnyű megtanulni, és egy-egy bálon vagy buliban szinte biztosan találkozol; blues, angolkeringő, tangó, cha cha cha, mambó és rock & roll a tananyag. A tánconként megtanulható figurák mennyisége minden esetben függ a csoport képességeitől, nincs szigorúan kötött tematikánk. Célunk nem egy-egy koreográfia “betanítása” hanem az, hogy az utolsó órára minden fiú megatnulja partnerét szabadon vezetni.

A közép-haladó tanfolyamon bécsi keringőt, foxtrottott, rumbát, jive-ot, négyszög rumbát tanítunk. Ezek már valamivel nehezebb táncok, de a kezdő tanfolyam után ez sem jelenthet kihívást senkinek. Természetesen a kezdő tanfolyam táncait is folyamatosan ismételjük, új figurákat tanítunk hozzájuk.

A haladó tanfolyamon a legnehezebb táncok; a samba, a paso doble, a slowfox és quickstep alapjaival is megismerkedhetsz. Itt már a legfontosabb alaptechnikákkal is foglalkozunk, és a korábban tanult táncokhoz sok-sok izgalmas figurát kapcsolunk.

Ez a három kurzus adja azt az alap tudást, amellyel bármilyen táncos partin megállod a helyed.

A klub haladó szintet elérők nem csak csoporttársaikat, hanem minden táncot jól ismernek már. Nevezhetnénk versenytánc előkészítőnek is, de az sokkal riasztóbb lenne. Versenyzésről itt szó sincs, izgalmas új figurákról, figurakombinációkról annál inkább.

A hobbi klub egy egész évben, folyamatosan működő kurzus, ahová a már régebb óta táncolókat várjuk.

A szabad gyakorló órán oktatás nem folyik. Ezeken az alkalmakon folyamatosan mennek a társastánc zenék és egy oktató segíti az egyénileg gyakorló párokat. Ezekre az alkalmakra akár kezdő, akár haladó tanfolyamra járó tanítványaink is eljárhatnak.
Jelenleg a gyakorló óra szünetel.